Fokhagyma krémleves
3 ek
2 fej
1 nagy darab
ízlés szerint
0.5 kávéskanál
1 l
4 dl
2.5 evőkanál
olívaolaj
fokhagyma
vöröshagyma
só
fehér bors (ízlés szerint)
csirke alaplé (lehet kockából is)
Hulala cukormentes habalap vagy Gran Cucina főzőkrém
finomliszt
Ekészítése
Ekészítése
- A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk.
- A lisztet rászórjuk – nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, folyamatos kavargatás mellett.
- 30-35 percig főzzük, majd botmixerrel az egészet pürésítjük.
- Végül hozzáöntjük a főzőtejszínt, összekavarjuk, s még lassú tűzön körülbelül 5-6 percig forraljuk, főzzük.
- Lefedve kissé állni hagyjuk, majd forrón tálaljuk.