Amerikai Bundás Virsli (CORN DOG)
7 dkg
6 dkg
1/2 tasak
1,5 dkg
1 teáskanál
1/2 teáskanál
1 db
1,2 dl
olaj
kukoricaliszt
búzaliszt + a hempergetéshez
sütőpor
cukor
só
őrölt bors
tojás
Hulala cukormentes habalap vagy Hulala főzőkrém
a sütéshez
Ekészítése
Ekészítése
- A tésztához a liszteket tálban elvegyítjük a sütőporral, a cukorral, a sóval és a borssal. Hozzáadjuk a tojást, majd adagonként a tejet, és simára keverjük. Magas pohárba öntjük – hogy a pálcikára szúrt virslik állítva beleférjenek –, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
- A szárazra törölt virsliket pálcikákra tűzzük, és lisztben meghempergetjük.
- Lábosban vagy mély serpenyőben olajat hevítünk.
- A virsliket a tésztába mártjuk, majd a forró olajban aranybarnára sütjük 3-4 perc alatt. Közben többször megfordítjuk. Végül papírtörlőn leitatjuk.