Zöldséges penne
1 közepes
4-5 szál
3 dl
1 nagy fej
4 gerezd
cukkini
zsengébb sárgarépa
Hulala főzőkrém
vöröshagyma
fokhagyma
étolaj
só
ételízesítő
penne rigate tészta
Ekészítése
Ekészítése
- A penne tésztát kb. 3 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk (nem baj, ha nem egyenletes). Ezután felöntjük vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük.
- A szószhoz a zöldségeket meghámozzuk, a cukkinit felkockázzuk, a sárgarépát karikákra vágjuk.
- A felkockázott vöröshagymát olajon egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket.
- Kicsit hagyjuk a zöldségeket is pirulni (kb. 5 perc), közben kevergetjük.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
- Lefedjük, és puhára pároljuk, időnként megkeverjük.
- Ha nagyjából elfőtte a levét, a tejszínt egy evőkanál liszttel simára keverjük, és folyamatos keverés közben a zöldségekhez adjuk.
- Zúzott fokhagymával ízesítjük, picit összeforraljuk a tejszínnel.
- A tésztát tányérakra tesszük, és a szószt rákanalazzuk.
- Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.