Diótorta
Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáljuk a lisztet tálba, és alaposan keverjük össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot. A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, tegyük rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsük rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. Akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.
Forraljuk fel a tejet, és öntsük a dióra, majd hagyjuk állni min. 15 percet. Ha nem szívta be a tejet, szűrjük le. A vanília ízű krémport keverjük el a vízzel, majd hagyjuk állni néhány percet. Ezután keverjük át újra a dióval együtt. A Hulala Habalapanyagból készítsünk habot, és keverjük bele a diós vaníliás keveréket. Vágjuk háromfelé a kihűlt piskótát. A krém 2/5 részét kenjük az első rész közé. A második részbe használjunk újabb 2/5 rész krémet, majd a maradékot oszlassuk el vékonyan a tetején és szélén.
Hulala Habalapanyagból készítsünk habot, majd habzsákkal dekoráljuk a torta felületét. Darált vagy felezett diót tegyünk a tetejére. Reszelt csokoládéval szórhatjuk.
3 db
142 g
120 g
64 g
2 g
Tojás
BL55 liszt
Cukor
Víz
Sütőpor
250 ml
40 ml
10 ml
90 g
Víz
Tej
Diódara
90 g
30 g
5 g
Dió
Étcsokoládé